Este uleiul sintetic mai bun?

Get Adobe Flash player

Uleiurile sintetice prezinta numeroase avantaje:

  • Asigura pornirea usoara la temperaturi scazute, prin urmare, nu exista pierdere de energie atunci când uleiul este rece. Garanteaza mentinerea vascozitatii corespunzatoare in conditii severe de exploatare (uleiul este suficient de fluid la temperaturi si solicitari foarte mari,  frecari si sarcini severe si contaminare chimica).
  • Intervale extinse de schimb: 20.000 - 30.000 km  (comparativ cu 15.000 pentru un ulei conventional). Exista cazuri in care uleiul se poate utiliza 30.000 km intre schimburi. Acestea sunt exceptii, noi nu recomandam utilizarea atat de indelungata!
    Pe de alta parte, uleiurile sintetice prezinta cateva dezavantaje:
  • Costurile sunt de doua ori mai ridicate comparativ cu un ulei conventional). Desi are un interval mai mare de schimb, costul de achizitie este cu 50% mai mare.
  • Datorita fluiditatii foarte mari, uleiul sintetic nu se recomanda in utilizare la motoarele rulate, cu un numar mare de kilometri si la motoarele in perioada de rodaj, pentru ca favorizeaza patinarea si nu permite formarea suprafetelor de alunecarea intre piesele metalice in miscare.

 

Find us worldwide   Contact
X

Prin continuarea vizitei pe acest site, acceptati folosirea de cookie-uri sau a altor marcatori pentru statistici vizitelor pentru a optimiza funcționalitatea site-ului. Pentru mai multe informatii despre Cookie-uri. și despre setările pentru marcatori.